مدام گوشیهایمان را چک میکنیم. آیکون پیامکها را نگاه میکنیم تا مطمئن شویم کسی به ما پیامک نداده است. صفحاتمان را در رسانههای اجتماعی بالا و پایین میکنیم؛ بارها دایرکتها، اعلانها، کامنتها و همه چیز را چک میکنیم تا مطلبی را ندیده نگذاشته باشیم.
صفحات خبرگزاریها را به دنبال اخبار مهم زیر و رو میکنیم. گاهی حتی میدانیم که چیز جدیدی کشف نمیکنیم، اما گالری گوشی را نگاه میکنیم و سعی میکنیم با بالا و پایین کردن عکسها، مثلا مرتبشان کنیم.
تلویزیون را روشن نگه میداریم: شبکهی یک ساعت ۱۹ اخبار دارد. اخبار بعدی، ساعت ۲۰، همزمان در دو شبکه؛ شبکهی خبر و شبکهی چهار را یکیدرمیان عوض میکنیم. از اخبار بیست و سی هم نمیتوان گذشت. اخبار مهم را گلچین میکند. ساعت ۲۱، ساعت ۲۲، ساعت ۲۲:۳۰ و ….
و لا به لای اخبار تلویزیون، همزمان داریم گوشیمان و صفحات مجازی را مرور میکنیم
چرا؟ چرا اینقدر به دنبال چک کردن اخبار هستیم؟
جواب شاید این باشد: ترس.
ترس از عقب ماندن از اخبار مهم، ترس از نشنیدن یک اطلاعیه و هشدار سراسری، خواندن خبر سرقت و قتل و یاد گرفتن احتیاطهای بیشتر برای در امان بودن؛ و شاید عمومیتر: ترس از اینکه واقعهای رخ بدهد و مردم در بارهی آن حرف بزنند و ما چون خبر نداریم نتوانیم مشارکت کنیم. ما میخواهیم از مردم عقب نباشیم!
«با خبر بودن»، تبدیل به کالایی شده است که نداشتنش، عیب و نقص محسوب میشود، داشتنش، فرهیختگی. در مهمانیها و گپوگفتهای چند نفرهی محل کار یا تحصیل، در مورد موضوعات متفاوتی حرف میزنند و کسی که بیشتر خبر دارد، اصولا شخص مهمتری فرض میشود. اخبار و اطلاعاتی که بسیاریشان، دانستن و ندانستنشان، تغییری در زندگیهای ما ایجاد نمیکند.
اما چه میتوان کرد؟ در جریان اخبار قرار گرفت؟ گوشیهایمان را دور بیندازیم و اخبار تلویزیون را نگاه نکنیم؟
در تهران، شده است که با ماشینمان از خانه بیرون رفتیم، در حالی که نمیدانستیم آن روز طرح ترافیک، از درب منزل اجرا میشود؛ و به خاطر همین ندانستن، جریمه شدهایم.
برای ترس از جریمهنشدن، باید اخبار گوش کنیم؟ از هزار خبر و اطلاعاتی که به دستمان میرسد و مثل باران بر سرمان فرو میٰریزد، چند خبر وجود دارد که ندانستنشان، برای ما ضرر داشته باشد؟ مگر چند اطلاعیه و هشدار در روز منتشر میشود که ما باید در جریانشان باشیم؟ ما زیر انبوهی از اخبار، دنبال چقدر خبر مهم و مرتبط هستیم که به آنها نیاز داریم؟
ذهنمان، به انبانی از اطلاعات تبدیل شده است که به کارمان نمیآید و هر روز نیز به آن میافزائیم. جزئیترین اطلاعات را در بارهی بعضی اتفاقات در حافظه ذخیره میکنیم که هیچ نیاز واقعی را از ما مرتفع نمیکند.
کاش میشد فقط اخباری که به آنها نیاز داریم برایمان ارسال میشد.
دقیقا بلای جان ملت شده
شایدم خودمون گاهی بلد نیستیم ارتباط موثری باهم داشته باشیم میخوایم با ایجاد رعب توسط اخبار منفی خودمونو نشون بدیم
دیدم زیاد این مدلیا رو